BSH HUISHOUDAPPARATEN BV PLEIT VOOR NIEUW PROCES AANSCHAF KEUKENAPPARATUUR

Het cradle to cradle inspiratiehuis 20|20 biedt onderdak aan 5 merkenshowrooms

Hoofddorp, 11 november 2011. BSH Huishoudapparaten BV, met de merken Bosch, Siemens, Constructa, Gaggenau en Neff, heeft tijdens de opening van haar nieuwe cradle to cradle pand opgeroepen tot omkering van het aankoopproces van keukenapparatuur. In de huidige markt hebben de vorm, kleur en materiaalgebruik van de keuken de grootste prioriteit. Na ingebruikna-me van de keuken blijkt vaak dat de keukenapparatuur niet voldoet aan alle wensen van de consument. Volgens BSH moet niet alleen ‘het hout’ leidend zijn bij de keukenplanning, maar ook de keukenapparatuur: dat is wat de consument in de keuken écht gebruikt. BSH opent het inspi-ratiehuis 20|20 in Hoofddorp, waar maar liefst 5 merkenshowrooms in het teken van beleving staan en de consument helpen de juiste keuze te maken.

Eerst de juiste apparatuur, dan pas de keuken
Keukenapparatuur vertegenwoordigt maar liefst 50% van de totale waarde van de keuken. BSH Huishoudapparaten BV wil de consument bewust maken van het feit dat keukenapparatuur het belang-rijkste onderdeel van de keuken is. Het bedrijf roept op tot omkering van het aankoopproces: eerst de juiste keukenapparatuur uitzoeken, dan pas de keuken zelf. De keuze voor de juiste apparatuur moet gebaseerd worden op de persoonlijke situatie en wensen van de consument. Een groot gezin heeft bij-voorbeeld een ander formaat koelkast nodig dan een alleenstaande. Met als optie de VitaFresh functie, waardoor levensmiddelen veel langer vers blijven. Een energiebewuste consument met weinig tijd heeft waarschijnlijk een voorkeur voor inductie, terwijl een kookliefhebber juist met verschillende kookplaten zoals een Teppan Yaki plaat of lavasteengrill wil werken. En niet iedereen is bekend met de voordelen van een stoomoven: een gezondere en smaakvollere manier van koken. Bovendien kan inbouwappara-tuur op allerlei manieren worden ingebouwd tot een vaatwasser op ergonomische ooghoogte toe.

inspiratiehuis 20|20: ontdekken, horen, zien, voelen, ruiken, proeven…
In het inspiratiehuis 20|20 van BSH Huishoudapparaten BV staat de consument centraal. Hier kan hij zich in een speelse en ongedwongen sfeer oriënteren op keukenapparatuur. Het inspiratiehuis 20|20 biedt onderdak aan maar liefst vijf verschillende merken op het gebied van huishoudapparatuur: Bosch, Siemens, Constructa, Gaggenau en Neff. Iedere showroom biedt een eigen belevingswereld die de zin-tuigen prikkelt. Innovaties op het gebied van design, gebruiksgemak of energieverbruik worden op een interactieve manier aan de consument gepresenteerd. Kookdemonstraties en workshops dragen bij aan een ware ontdekkingsreis door de wereld van huishoudapparatuur. Daarnaast biedt het inspiratiehuis 20|20 keukenadviseurs faciliteiten om het verkoopproces te ondersteunen.

Cradle to cradle gebouw in Park 20|20
Het inspiratiehuis 20|20 is ontworpen door architectenbureau William McDonough + Partners. William McDonough is samen met Michael Braungart grondlegger van de cradle to cradle filosofie en coauteur van de bestseller Cradle to cradle, afval = voedsel. Cradle to cradle geeft de gedachte weer dat alle ge-bruikte materialen hergebruikt kunnen worden of teruggegeven aan de natuur. Het streeft ernaar gesloten technische of biologische systemen te creëren voor materialen, energie, water en afval. Dit geldt zowel voor de bouw als voor het gebruik van het gebouw. De keuze voor een cradle to cradle gebouw past per-fect bij het duurzame karakter van BSH Huishoudapparaten BV, dat al in 2008 in Duitsland de ‘Sustaina-bility Award’ won, een onderscheiding voor de meest duurzame onderneming. Het inspiratiehuis 20|20 maakt deel uit van het Park 20|20 in Hoofddorp. Park 20|20 is het eerste full service cradle to cradle ge-inspireerde kantoorpark in Nederland en wordt ontwikkeld door Delta Development Group, VolkerWes-sels en Reggeborgh Groep.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie en beeldverzoeken kunt u contact opnemen met: Persvoorlichting BSH Huishoudapparaten BV Josje Mosies, 088-4244295/ 06-21203597, josje.mosies@bshg.com Sabrina Schouw, 088-4244585/ 06-29580170, sabrina.schouw@bshg.com www.inspiratiehuis2020.nl

BSH Home Appliances Group, sinds 1967 een Joint Venture tussen Robert Bosch GmbH Stuttgart en Siemens AG München, is een mondiaal actieve ondernemingsgroep met in het jaar 2010 een omzet van meer dan 9 miljard euro. BSH heeft een wereldwijd netwerk van zeven-tig sales- en klantenserviceorganisaties in 46 landen met afgerond 39.000 medewerkers. Het hoofd-kantoor is gevestigd in München, de 44 fabrieken in 15 landen in Europa, de VS, Latijns-Amerika, en Azië. Naast de belangrijkste merken Bosch en Siemens bevat het merkenportfolio van BSH vijf spe-ciale merken en zes regionale merken. Onder deze merknamen levert BSH groot- en kleinhuishoude-lijke apparatuur. BSH is marktleider in Duitsland, nummer één in West-Europa en wereldwijd een van de toonaangevende producenten van huishoudelijke apparatuur. In Nederland is BSH Huishoudap-paraten B.V. gevestigd in Hoofddorp en voert de merken Bosch, Siemens, Constructa, Gaggenau en Neff.
 

Persbericht (66 KB)